Effektiv bemanning - tänk utanför boxen och effektivisera din dag!

Effektiv bemanning 2024 – Tänk utanför boxen och effektivisera din vardag!

effektiv bemanning

Visste du att bemanning kan vara både kostnadseffektiv, enkel och effektiv? Många företag som vi kommer i kontakt med har en gammalmodig bild av att bemanning är dyrt, komplext och krångligt. Det är en av de största anledningarna till att Let’s Gig startades! Vi vill hjälpa dig som företag att tänka utanför boxen när det gäller just bemanning. Ställ dig själv följande fråga: ”Vad skulle jag kunna ta hjälp med för att effektivisera min vardag, frigöra tid och faktiskt till och med tjäna pengar på det om jag skulle låta någon annan göra vissa tidskrävande uppgifter som jag själv faktiskt inte behöver göra?

Försök att tänka utanför boxen! Här är några förslag som en driven person eller varför inte student skulle kunna hjälpa er med utöver mer traditionell bemanning:

 • Administrativa saker
 • Virtuell assistent
 • Bemanna reception/kundtjänst
 • Fixa papper och dokument
 • Fixa i ordning på kontoret
 • Skapa snygga presentationer
 • Skapa excel macron eller listor
 • Marknadsundersökningar på telefon
 • Ringa kalla säljsamtal
 • Städa
 • Dela ut produkter/varuprover
 • Testa era produkter/sajt/app
 • Eventpersonal
 • Konfigurera datorer och IT utrustning
 • LinkedIn lead prospektering
 • osv

Det vi försöker förmedla är att nästan ALLA från gång till annan skulle ha nytta av att ta in en driven, engagerad person för att hjälpa till med vad det vara må! Vi har t.ex. massor av högskole- och universitetsstuderande som gärna jobbar 4 timmar extra då och då när schemat tillåter för att dryga ut kassan så låt oss tänka nytt och tänka om när det gäller bemanning! Det behöver inte vara dyrt eller komplicerat och det behöver inte heller handla om långa konsultuppdrag! Nej, världen förändras och allt fler personer söker efter att jobba med intressanta mindre gigjobb när det passar deras schema.

Har du kommit på något som du skulle behöva hjälp med? Kontakta oss redan idag via det här formuläret så pratar vi mer!

 

För arbetsgivare

Let’s Gig har avancerade egenutvecklade system som låter oss förkorta processerna kring matchning och bemanning eller rekrytering avsevärt. Vår ”secret sauce” gör att vi kan hjälpa arbetsgivare att hitta nya spännande kandidater med väldigt korta ledtider vilket vid rekrytering också ger en mycket förmånlig prisbild. Är du intresserad av att hitta ett bra bemanningsbolag eller rekryteringsföretag så tveka inte att kontakta oss redan idag!

 

För arbetssökande

Oavsett om du söker ett enklare ”gig jobb” för att tjäna en extra slant eller är ute efter ett heltidsjobb som motsvarar dina drömmar och karriärsmål så är Let’s Gig platsen för dig! Ladda ner vår egenutvecklade app, ställ in din profil och få relevanta jobb serverade. Du kan enkelt markera intresse genom vår tinder inspirerade lösning genom att swajpa höger eller vänster på jobben och när du är redo att ansöka så gör du även det enkelt i appen och vid matchning blir du inbjuden till intervju med en av våra medarbetare.

 

Inte bara ”gig jobb”

Sedan starten 2017 har vi haft ett samarbete med Mecenat som är Sveriges mest kända studentkort och då fokuserade vi av naturliga anledningar på kortare gig jobb som passar studenter. Gig jobb är fortfarande den största delen av vår affär men Let’s Gig är idag mycket bredare än så! Idag genomför vi t.ex. rekryteringar inom vård och omsorg såväl som sälj, IT och webb. Vi kan konstatera att vår tekniska lösning möjliggör effektiv bemanning men även rekryteringsprocesser oavsett var i Sverige du som kund befinner dig.

 

 

Effektiv bemanning – viktigt att tänka på

Att ha en effektiv bemanning är avgörande för alla företags framgång, oavsett bransch eller storlek. Det innebär inte bara att ha rätt antal anställda utan också att säkerställa att varje anställd är rätt placerad, rätt utbildad och rätt motiverad. Här är några aspekter som kan bidra till effektiv bemanning:

Rätt rekrytering

För att uppnå effektiv bemanning börjar allt med rekryteringsprocessen. Det är viktigt att rekrytera medarbetare som inte bara har de tekniska färdigheterna som behövs för jobbet, utan även de mjuka färdigheterna som gör att de passar in i företagskulturen.

Personalplanering

En annan nyckelfaktor är personalplanering. Företaget måste kunna förutse sina behov och planera därefter. Det inkluderar att ha en beredskapsplan för högsäsonger och lågsäsonger samt att kunna hantera oväntade situationer som sjukdomar eller andra frånvaroorsaker.

Kontinuerlig utbildning

För att personalen ska kunna utföra sina arbetsuppgifter effektivt är det viktigt med kontinuerlig utbildning och uppdatering av färdigheter. Detta gör att medarbetarna kan anpassa sig till förändrade arbetsförhållanden och ny teknologi, vilket i sin tur bidrar till effektivitet.

Tekniska hjälpmedel

Användning av modern teknologi för att automatisera vissa arbetsprocesser eller för att bättre spåra och mäta prestanda kan också vara avgörande för att uppnå effektiv bemanning.

God kommunikation

Kommunikation är nyckeln till effektiv bemanning. Medarbetarna måste veta vad som förväntas av dem, och ledningen måste vara öppen för feedback och förslag från personalen. Detta skapar en arbetsmiljö där alla känner sig värderade och därmed är mer benägna att utföra sitt arbete effektivt.

Genom att fokusera på dessa aspekter kan företag inte bara säkerställa att de har en effektiv bemanning, utan också skapa en mer produktiv och engagerande arbetsmiljö för alla.