Att välja rätt bemanningsföretag 2024: En guide för företag som behöver bemanna

Att välja rätt bemanningsföretag 2024: En guide för företag som behöver bemanna

glada personer på ett bemanningsföretag ute hos kund sittandes vid sina datorer.

Introduktion

I en värld där flexibilitet och expertis blir allt viktigare, står företag inför utmaningen att snabbt hitta rätt personal. Samtidigt står bemanningsföretag inför den inte mindre viktiga uppgiften att bli det föredragna valet för dessa företag. Den här artikeln utforskar faktorerna som påverkar företags val av bemanningsföretag och ger även strategier för hur bemanningsföretag kan sticka ut i mängden.

Rykte och Pålitlighet

Enligt en studie från Harvard Business Review anses rykte vara en avgörande faktor för 35% av företagen när de väljer tjänsteleverantörer. Detta understryker vikten av att bygga och underhålla ett starkt rykte. Bemanningsföretag bör fokusera på att leverera högkvalitativa tjänster och samla positiva kund referenser. Att aktivt hantera kund recensioner online och offline är en nyckel strategi för att stärka företagets rykte.

Så här ser Let’s Gig’s recensioner ut på Google idag:

Specialisering

Specialisering kan vara en game changer. En rapport från Staffing Industry Analysts visar att bemanningsföretag som specialiserar sig inom en viss bransch ökar sina chanser att bli valda av företag inom just den branschen med upp till 50%. Genom att utveckla expertis inom specifika områden kan bemanningsföretag inte bara möta företagens specifika behov utan också erbjuda djupare insikter och värdefull rådgivning.

Flexibilitet och Anpassningsförmåga

Flexibilitet och anpassningsförmåga är avgörande. Företag söker partners som kan anpassa sig snabbt till föränderliga behov. Detta kan innebära att erbjuda skräddarsydda rekryteringslösningar eller att kunna skala upp och ner tjänster effektivt.

Prissättning

Prissättning är alltid en känslig balansgång. Medan konkurrenskraftiga priser kan locka kunder, är det viktigt att inte kompromissa med kvaliteten. En transparent prissättningsmodell kan vara attraktiv för företag som söker att förstå och kontrollera sina kostnader.

Hos Let’s Gig så behöver du aldrig gissa vad kostnaden för att rekrytera eller bemanna är. I vårt offertverktyg så kan du direkt se pris för några av de vanligaste tjänsterna!

Gör en kostnadsuppskattning

Här kan du enkelt få ett prisförslag för våra tjänster inom bemanning och rekrytering. Om du sedan vill veta mer och få en riktig offert så kan du klicka på "Jag vill bli kontaktad" så hör vi av oss så fort vi kan.
Om du behöver personal för kortare uppdrag så hänvisar vi till vår fantastiska app! Där kan du enkelt lägga in din annons/uppdragsbeskrivning, få förslag på matchande kandidater och anlita personal själv direkt i appen.

Ladda ner för Android
Ladda ner för iOS

Välj tjänst

Välj yrkesroll

Välj antal medarbetare

0 10 20 30 40 50
0 5 10
- Vi utformar en kravprofil tillsammans.
- Vi tar fram en attraktiv jobbannons.
- Vi producerar, aktiverar och optimerar en annonskampanj i vår egen app samt i sociala medier.
- Vi tar fram anpassade urvalsfrågor till kandidaterna.
- Vi söker aktivt efter kandidater som matchar kravprofilen i vår egen databas, nätverk och mediekanaler.
- Vi genomför strukturerade intervjuer med kandidaterna.
- Vi hanterar referenstagningen av kandidaterna.
- Vi utför bakgrundskontroll på samtliga kandidater.
- Vi presenterar kandidater som bäst matchar kravprofilen.
- OBS! I det angiva priset ingår en startkostnad på 5000kr ex moms som ÅTERBETALAS i de fall vi fått exklusivitet på uppdraget men inte skulle lyckas leverera lämpliga kandidater!

Välj antal månader

0 3 6 9 12

Uppskattat pris

Pris per månad per medarbetare

Uppskattad totalkostnad

Alla priser visas ex moms och är en indikation baserad på genomsnittlig lön/kompetens.

Kundservice

Exceptionell kundservice är ofta vad som skiljer ett bra företag från ett utmärkt. En studie av American Express fann att 60% av kunderna är villiga att betala mer för en bättre upplevelse. Detta gäller också för bemanningsbranschen. Därför bör man säkerställa att personalen är välutbildad i kundhantering och att kommunikationen med både kunder och konsulter är effektiv.

Tekniska lösningar

I den digitala eran är teknologiska lösningar mer relevanta än någonsin. Enkla, effektiva digitala processer för både klienter och kandidater kan vara en avgörande faktor. Investeringar i teknik som underlättar rekryteringsprocessen kan därför vara en klok strategi.

Let’s Gig har investerat flera miljoner i egenutvecklad teknik och inte minst en egen app där kandidaterna får en upplevelse av högsta klass när de söker olika lediga jobb eller extrajobb.

Marknadsföring och Nätverkande

Effektiv marknadsföring och nätverkande är avgörande för att nå ut till potentiella kunder och bygga starka relationer. Att delta i bransch relaterade evenemang och bygga ett starkt online-närvaro kan öka företagets synlighet och attraktionskraft.

Slutsats

Att välja rätt bemanningsföretag är en komplex process som innefattar flera faktorer. För bemanningsföretag är det viktigt att inte bara förstå dessa faktorer utan också aktivt arbeta för att förbättra och marknadsföra sina styrkor. Genom att fokusera på kvalitet, specialisering, flexibilitet, prissättning, kundservice, teknologisk innovation, och effektiv marknadsföring, kan bemanningsföretag inte bara möta företagens behov utan också skapa långsiktiga och framgångsrika relationer.